Ontbijt en wandeling

Na een onderbreking sinds 2019 konden we eindelijk terug een activiteit organiseren.
O
ntbijt en wandeling – een reeks wandelingen in de ruime omgeving van Tildonk die in 1995 (zie deze lijst) zijn gestart. We hebben er samen met de deelnemers van genoten.

Zaterdagnamiddag was het bestuur in de weer om de zaal klaar te zetten, Alles keurig afgewerkt en mooi geschikt met een lentebloemetje op tafel, konden we meer dan 65 deelnemers verwelkomen op zondagmorgen rond 8u30.

Vanaf 6u30 was er veel drukte in de keuken : spek bakken, echte fruitsla maken, eieren klaar maken, aperitief klaarzetten, ....koffie zetten. Ook nog het broodbuffet klaarmaken: broodjes schikken, allerlei soorten brood een plaatsje geven, zelfgemaakte confituur , …. aangevuld met lekkere vlees- en kaassoorten.
Met een glaasje bubbels of een fris fruitsapje kon René de deelnemers welkom heten; en omdat het 3 jaar geleden was moest er 3-dubbel toegetast worden.

Rond 10 uur kwamen 45 wandelaars samen aan de Sporthal in Wespelaar, Daar wachtte Luc ons op om een eerste info te geven over de wandeling in Haachts Broek. Het werd een zeer mooie wandeling onder een toch nog warm lentezonnetje.
Naarmate we dieper in het Haachts Broek wandelden, werd het een zeer rijke wandeling : afwisselend qua begroeiing, bodem- en niveauverschillen. Met een Romeinse nederzetting die bij een archeologisch onderzoek werd ontdekt. Alles keurig verteld door onze gids.
Op de vlonderpaden konden we (bij regenweer) de modderpaden overbruggen.

Na 12 uur was de wandeling voorbij. Een mooie groepsactiviteit. Met dank aan alle medewerkers (voor en achter de schermen).

Tijdens de vakantiemaanden organiseert de Landelijke Gilde voor de 40ste keer haar