Wie zijn we?

De geschiedenis van onze gilde gaat terug tot in 1894. Met respect voor het verleden, maar met de blik op de toekomst gericht werken we al ongeveer 120 jaar aan onze dubbele doelstelling: mensen samenbrengen en werken aan onze landelijke omgeving. 

Ben je graag onder de mensen, dan kan je bij ons terecht voor een flinke portie amusement en samenhorigheid. We zetten jaarlijks verschillende plezante  en interessante activiteiten op ons programma, met een warm hart voor het platteland.

Met zo’n 120 leden zijn we een actieve vereniging in Tildonk. Door ons divers aanbod zijn we bij uitstek een gezinsvereniging waar iedereen – jong en minder jong, gezinnen met kinderen,… - zich thuis voelt. Zo brengen we mensen uit ons dorp bij elkaar en smeden we nieuwe banden. Daar staat ons plaatserlijk bestuur voor garant.

Landelijke Gilde Tildonk maakt deel uit van het groter geheel “Landelijke Gilden”. Deze overkoepelende organisatie  is met ongeveer 70.000 leden in bijna 900 lokale de grootste plattelandsvereniging in Vlaanderen en Oost-België. 

Naast onze lokale activiteiten zijn er ook nog regionale en nationale activiteiten die vanuit de centrale structuren worden georganiseerd en ook voor onze leden toegankelijk zijn.

We hebben dus voor elk wat wils. Nog geen lid? Kijk dan snel bij “Lid worden”.