Ontbijt en wandeling

Het was vroeg dag voor de werkers van het eerste uur van de Landelijke Gilde om alles klaar te hebben tegen 8u30,  toen de eerste gasten voor het ontbijt zich aanmelden. Met een glaasje fruitsap, een (al dan niet alcoholische) cava zat de warme sfeer er direct goed in. 
Een 85-tal mensen kwam genieten van het “super-ontbijt” van de LG Tildonk. 
Een ruime keuze uit het buffet: pistolets, sandwiches, pancakes, roerei, spek, boterkoeken, muesli, granola, krentenbrood, zelfgemaakte confituur, wit en bruin brood, … verse fruitsla: het was een beetje moeilijk kiezen uit zoveel lekkers. 
Met een echt lenteboeket op de mooi gedekte tafels, alles in LG-stijl.
Bedankt alle medewerkers voor en achter de schermen.

Rond 9u40 vertrokken een 30-tal wandelaars richting Wezemaal naar de Wijngaardberg. En bovenal : de zon scheen na de vele voorbije regendagen. Hoe LG dit klaarspeelt is ‘een goed bewaard geheim’.
De wandeling startte aan de Kapel van O.L. Vrouw van Bijstand (beneden aan de Wijngaardberg). En dan was het flink stappen: klimmen en dalen, op de soms modderige paden, bospaden en holle wegen. Onze gids Luc was in topvorm: archeologie, plantkunde, landschapskenner, aardrijkskunde … zelfs over de ijstijden en de vorming van de breuklijnen in het landschap en de vorming van de ijzerzandsteen door het terugtrekken van de zee in deze gebieden. Vleermuizen en andere insectenbestrijders in de teelt van fruit, wijngaarden,...
Tussendoor konden we genieten van de drankenstand van René.  En als kers op de taart de boeiende uitleg over de geschiedenis van de “Wijngaardmuur” of ”Stenen muur”.
Na een flinke afdaling kwamen we terug aan de kapel. “Kom gerust nog eens terug” staat er te lezen.
Bedankt Luc en alle deelnemers aan onze 28ste Ontbijt en wandeling. 
En zeker ook veel dank aan de achtergebleven helpers van het laatste uur in de zaal, die alles netjes opgeruimd hadden.

Klik voor meer foto's
Klik voor meer foto's