Digi-bubbel-zomerzoektocht Tildonk

Op zaterdag 12 september werd de zoektocht van de Landelijke Gilde afgesloten. Een sterk gebeuren in ons dorp. 

Van maart tot eind juni was “de kleinste zoektocht“ voor meer dan 60 deelnemers een wekelijks ritueel: twee foto’s uit vroegere zoektochten met telkens een multiple choice  vraag.
Soms zeer eenvoudig, soms onbekend en echt speurwerk. Spannend ook!  Hoe goed kennen we ons dorp en daarbij wil LG mensen nabij blijven en actief houden.

En dan de digi-bubbel-zomerzoektocht organiseren.  Hoe pakken we dit aan?  

De traditionele fotozoektocht organiseren, zoals we dit al bijna 40 jaar doen, kon niet. Door Coronabeperkingen werd een oplossing

gezocht om alles zoveel mogelijk digitaal te laten verlopen: formulieren bestellen en ontvangen en betalen via de rekening. En het werd een echte vakantieactiviteit in juli en augustus. De mensen hebben er duidelijk zin in om deze digitale stap te zetten.
Met de eigen bubbel op stap gaan langs meestal rustige wegen in Tildonk. 
Er samen deugd aan beleven. Meer dan 140 (bubbel) deelnemers zijn onderweg geweest, waarvan meer dan 80% hun antwoord terug bezorgd hebben, waaronder een 25-tal nieuwe deelnemers. Het oplossen van de 28 vragen en de schiftingsvraag was best pittig, maar plezant om samen te doen.

Bijna 120 speurders keken uit naar de uitslagavond. Maar ook dat feest ging niet door.

Zo kwamen we uit bij de “virtuele uitslagavond”. Met enige professionele vrijwillige ondersteuning werden op 5 september de nodige opnames gemaakt in een lege zaal in Familia. De montage en het assembleren van beelden in het filmpje (duurt ongeveer 20 minuten) zijn te bekijken op Youtube

Lees verder onder de afbeeldingen.


  
Op 12 september om stipt 20u15 werd de première gelanceerd voor de deelnemers van de digi-bubbel-zomerzoektocht. Na de inleiding, het geven van de juiste antwoorden en de weging van de schiftingsvraag (5991 gram), kon de uitslag bepaald worden. En de eerste 3 winnaars (allemaal van buiten Tildonk, maar met sterke roots in Tildonk) waren: Kirsten Havet (Buken), Katrien Thyssen (Haacht) en Godelieve Vanderlinden (Herent). Ze poseerden op een zondagnamiddag graag voor onze camera voor de overhandiging van hun prijs. Maar alle deelnemers ontvangen hun prijs aan huis  of via B-post (56% woont in Tildonk en 44% komt uit andere (buur)gemeenten, meestal familie of vrienden van deelnemers uit Tildonk.. 

Zo zit onze eerste digi-bubbel-zomerzoektocht er op. Wij duimen om er volgend jaar terug mee door te kunnen gaan. 

Enkele reacties van deelnemers:
 - 
Eerst en vooral een dikke proficiat voor de organisatoren, chapeau hoe ze weer iedere keer de vragen bedenken en omschrijven (Ria en Roger)
 - Een dikke proficiat aan al diegenen die hebben meegeholpen met dit initiatief
 - Een indrukwekkend resultaat ?? (Ludo)
 - Wow dank u …de winnaar! Dat had ik niet verwacht! (Kirsten)
 - Bedankt voor de leuke virtuele uitslagavond.  En natuurlijk voor de superleuke zoektocht.  Tot volgend jaar! (Charlotte)
- Bedankt voor de leuke zoektocht. Ook deze manier van uitslagavond ging heel vlot.(Veerle)
 - Knap gedaan, een dikke proficiat voor heel de ploeg !!! (Linda)
 - Bijzonder gefeliciteerd met de organisatie vd zoektocht in coronatijden! 
Het digitale evenement vanavond was een geslaagd huzarenstukje : zeer vlot toegankelijk,goede beeld en klankkwaliteit en vlotte,compacte presentatie? Dikke pluimen voor dit dorpsbelevinginitiatief! Het is goud waard in deze bizarre tijden. (Tarsi)
 - Is er mogelijkheid (mits vergoeding) de fotozoektocht van vorig jaar nog is te krijgen, moest dat nog kunnen? (Sven)
 - Super leuk en goed gedaan Fred, we hebben genoten in onze bubbel, maar missen toch de gezelligheid van de avond in het echt (Mia)
 - Dikke proficiat René en Fred voor deze vakkundige presentatie van de zoektocht. Mooie intro - zeer duidelijke weergave per vraag - prachtige sfeerbeelden. Ook een dikke proficiat aan de medewerkers achter de schermen.(Laurent en Odette)

De vele reacties op onze digitale-bubbel-zoektocht leren ons dat we moeten kiezen voor “het nieuwe normaal”. Ook in moeilijke periodes kan het creatief omgaan met nieuwe uitdagingen en beperkingen een boost geven aan bestaande initiatieven van verenigingen. Mensen samenbrengen rond boeiende initiatieven op een nieuwe eigentijdse(digitale)  manier, daar gaat Landelijke Gilde voor. Met dank aan allen die hebben meegewerkt (voor en achter de schermen)

Samen volhouden en later praten we wel eens bij. Tot een volgende editie in 2021.