Feest 2020 Landelijke Gilde

Zondag 16 februari was aangekondigd als een dag met veel regen en felle wind.
Ideaal om binnen te blijven en de Landelijke Gilde verzamelde bijna 100 mensen om samen feest te vieren in Familia.

Al vroeg waren de bestuursleden bezig met de voorbereiding en onze kok Rik zorgde voor een lekker feestmenu. Met de hulp van verschillende medewerkers voor en achter de schermen zorgde de ploeg voor een mooie aangeklede feestzaal en feestdis.

En de sfeer zat er duidelijk in: bij het aperitief (alcoholvrije of alcoholrijke ) was er tijd voor een eerste gesprek. En na het welkomstwoord van voorzitter René, met de voorstelling van ons nieuw

bestuurslid Ingrid, konden de helpers aan de slag voor het opdienen van het voorgerecht en de andere lekkere spijzen en dranken.

Tussendoor gaf Lut informatie over Samana (het vroegere Ziekenzorg) over hun werking en hun bekommernissen en uitdagingen naar de toekomst. Je kan altijd contact nemen voor het aanmelden van chronisch zieken die bezoek wensen of meehelpen aan activiteiten.

Roger stelde de huidige stand van zaken van het project Gambia voor en een gedeelte van de opbrengst van de tombola gaat naar dit project in Afrika. Solidariteit over de grenzen heen.

En ook het nieuwe FERM kreeg nog even het woord. Ferm is de nieuwe naam van KVLV Vrouwen met vaart. Je hoort er nog van, zei Paula met een kwinkslag..

En er trad ook nog een onverwachte gast op: het Brussels ketje met het verhaal van “een hiel klein muizeken en een fleske cognac” – de “pachacroet” van dienst was Raf.

En als afsluiter was er Laura’s “Tildonkse taart” met een bolletje vanille-ijs. En een koffie met koekje.

Tussendoor kon de fotocollage van de vieringen 125 jaar Landelijke Gilde bekeken worden.

Een feestnamiddag wil mensen samenbrengen en daar is LG weer goed in geslaagd.

Met dank aan alle medewerkers!

Bekijk ook enkele foto's.