Wie zoekt die vindt ... prijsuitreiking 37ste zoektocht

Het verhaal van de zoektocht begint al op 1 mei - dan trokken 3 koningen door Tildonk om langs de uitgestippelde reisweg, bijna incognito, een aantal foto's te nemen. 

En dat was nog net voor het Ontbijt en Wandeling op zondag 5 mei, met een 100-tal ontbijters, die aanschoven aan het mooie buffet dat veel helpende handen hadden klaargezet. In ons feestjaar hadden we voor 2 gidsen gezorgd, zodat een 60-tal wandelaars de boeiende uitleg over de groene vallei in de buurt van het Kastanjebos zeer goed konden opnemen. 

En dan volgde het vele werk rond de zoektocht: vragen opstellen, drukwerk verzorgen, sponso­ring zoeken (zodat alle deelnemers een waarde­volle prijs kunnen ontvangen), PR verzorgen. En op 22 juni was alles klaar voor de deelnemers. In Engelenburcht en op andere adressen konden deelnameformulieren gekocht worden. En uit­eindelijk zijn er meer dan 200 deelnemers ver­trokken voor een spannende zoektocht - een echte vakantieactiviteit voor gezinnen en vrien­den. 

Op maandag 9 september werd de zoektocht afgesloten met 158 deelnemers aan de eindmeet. Na enkele dagen verbeterwerk en het oplossen van de discussievragen werd alles klaargezet voor de uitslagavond van de zoektocht. Gewapend met een 20-tal grote dozen vol prijzen werd op 14 september alles klaargezet voor de spannende uitslag-avond. Eerst de antwoorden overlopen en dan de schifting-vraag openen. Het gewicht van de schiftingsvraag wegen - en het was 13058 gram - zodat de definitieve uitslag kon berekend worden. Ondertussen draaide de keuken (met pannenkoeken en ijs) op volle toeren en werd duchtig gewerkt aan de toog om alles geleverd te krijgen. 

En de winnaars waren: alle deelnemers en hun sympathisanten. En dan konden de 5 eerst geklas­seerde deelnemers op de foto: Greet Kennes (Duffel), Hilde Cravillon, Hilde Perdieus, André Engelborghs en Veerle Van Meerbeeck (allen uit Tildonk). 

De deelnemers kwamen uit alle windstreken (51 % komt uit Tildonk, de anderen uit Haacht, Wakker­zeel, Leuven, Langdorp, Zichem, Bevel, Rillaar, Brecht, Dilbeek, Zoutleeuw, Wespelaar ... Kam­penhout). 

En als kers op de feesttaart '125 jaar Landelijke Gilde Tildonk' werd nog een speciale prijs bij loting toegekend: een kinder MTB fiets. En Bruno Struyven mocht die met zwier inrijden. 

Zo kwam weer een einde aan onze succesvolle zoektocht. Maar toch graag een oproep: wie graag wil meewerken aan de volgende editie is zeker welkom. Er is veel werk te verdelen. Laat maar iets weten. En met veel dank aan alle helpers (voor en achter de schermen), werd na middernacht deze gezellige avond afgesloten.