Sinterklaas en zijn helpers welkom in Tildonk

Een echte november zondag:  een lichte regen, een beetje mistig en koud. Maar tegen de middag waren de meeste wolken weg en bleef het droog.
En dan kon de Sint en zijn helpers in Tildonk aankomen rond 13u30. Dit jaar niet meer met de boot, maar met een nieuw vervoermiddel : Sinterklaas en de Zwarte Pieten kwamen met de huifkar van voerman Herman. Een mooi en rustig paard trok de koets in de Kouterstraat tot aan de parking rechtover de Lambertzhoeve. Daar wachten een 250-tal kinderen en hun ouders/begeleiders hen op. Het was aandoenlijk: vooral de kleinste kinderen waren zichtbaar blij met het paard Mona:

ze aaiden het paard en het had een duidelijk effect. De kinderen  werden er heel rustig van.

Op de ‘kiss and ride’- zone konden de Sint en zijn helpers uitstappen en met enkele liedjes werden ze verwelkomd en heel wat kinderen gaven een mooie tekening of collage af. Wat hebben kinderen graag: de Sint heeft al die lijstjes meegenomen om op 6 december bij de kinderen te brengen.

In stoet ging het dan naar Familia, waar de Sint door de voorzitter van de Landelijke Gilde René en door animator Yoep werd opgewacht. De Sint en de helpers mochten meedoen in de show die bijna een uur duurde. Ballonnen en goocheltrucje en heel hard roepen: de kinderen waren in hun beste doen. En of ze er plezier in hadden.

Na de pauze mochten de meer dan 100 kinderen een pakje bij de Sint gaan afhalen. En konden de ouders zelf een foto nemen. Een drukte aan de trap om tot bij de Sint te geraken. Tegen 16 uur was het feest voorbij en konden de bestuursleden van de Landelijke Gilde beginnen aan de opruiming. Het was weer een geweldig feest geweest !

Sint 2018

Een vraag voor LG via e-mail:  info@lgtildonk.be. Lid LG worden kan : voor 13.50€ ben je lid tot eind 2019. Spreek een bestuurslid aan of mail . Wie graag meewerkt aan het Sinterklaasfeest in 2019 : geef een seintje en we nemen wel tijdig contact op. Het is een aangename ervaring om mee te werken aan dit kinderfeest.
Volgend jaar komt de Sint in Tildonk op 24 november.