Feest Landelijke Gilde Tildonk

De LG bestaat slechts 130 jaar: tijd om te feesten.
Ongeveer 80 jaar als Boerengilde en een 50-tal jaar als Landelijke Gilde. Van een coöperatieve boerenorganisatie naar een brede plattelandsbeweging, waar iedereen welkom is.

Met heel veel goesting en inzet had het bestuur de feestelijke bijeenkomst georganiseerd.
Zaterdag alles klaar zetten en de zaal mooi schikken zodat er een aangename omgeving was om samen te komen.

Zondag was er regen voorspeld – een goede reden om binnen te blijven. Na het welkom van voorzitter René en een gebed door pastoor Theo kwam het feest op gang.

Voor de lekkere maaltijd zorgde Nanc’Cuisine: “Hmm, hmm, … het was van lek m’n lipke”. Goed gedaan in de keuken.

Tijdens de eerste pauze was er tijd voor een groepsfoto van het bestuur – de bende vrolijke vrienden bracht heel de zaal aan het zingen. Een sterk team!

Om 130 jaar werking (een dubbelbriljant jubileum) te kaderen werd de PP-presentatie van Tilloenk Leeft gebruikt: foto’s van “vruger en sewaureg “ – hoe zag Tildonk er vroeger uit en hoe ziet het er

vandaag uit. Een mooie link.

Na het hoofdgerecht werd in de tweede pauze stilgestaan bij de huidige werking met een PP-presentatie van de eigen activiteiten en de voorstelling van het jaarprogramma 2024.

Met een ‘tiramisoes’ en koffie werd het feestmaal afgesloten.

Na de tombola, ten voordele van een goed doel, kon iedereen tevreden naar huis. Het was een gezellig feest – om er samen van te genieten. En het bestuur heeft er ook van genoten.

Bedankt alle medewerkers, voor en achter de schermen. Het was de moeite waard om samen te feesten.

Bekijk ook enkele sfeerbeelden.