Ontbijt en wandeling

Sinds 1995 heeft Landelijke Gilde een mooie traditie opgebouwd: eerst samen ontbijten in Familia en nadien (voor de liefhebbers) een (natuur)wandeling onder leiding van een gids.

Op zondag 7 mei kwamen een 75-tal mensen genieten van een uitgebreid ontbijt. Met een drankje vooraf om in de allerbeste sfeer te kunnen starten. En de medewerkers hadden zeker hun best gedaan om alles tegen 8u30 klaar te hebben. De voorzitter mocht iedereen welkom heten en elk op zijn eigen tempo en goesting laten genieten van het ruime buffet.

Ondanks de dreiging van regenweer, trokken een 30-tal wandelaars naar Werchter om langs de Demeroever richting Soldatenbrug te trekken (in 1996 waren we hier ook al eens geweest). En al bij al viel het mee: een beetje miezerig, maar geen echte regenvlaag.

Ondertussen vertelde onze gids Luc heel wat wetenwaardigheden over de meanderende Demer die in Werchter samenvloeit met de Dijle. En over de overstromingen en de herstelwerken aan de meanders om nieuwe overstromingen te voorkomen en bufferzones te maken. Hierdoor zal de Demer 11 km langer worden. De aanleg van de Soldatenbrug (Baileybrug) was oorspronkelijk bedoeld als een “test”, maar is blijven liggen en doet nu dienst als verbindingsbrug voor voetgangers en fietsers.

En dan ging het richting Meulderskapel, toegewijd aan O.L.Vrouw van 7 smarten. Wie kent ze nog.
En aan de kapel was de bevoorrading voorzien: koele dranken en zelfgebakken wafels door de voorzitter. Heerlijke wafels op grootmoeders wijze. Via enkele voetwegen keerden we terug naar het centrum van Werchter.

Het was een mooie wandeling. We hebben er samen van genoten. Ondertussen waren medewerkers in de zaal druk doende om alles op te ruimen. Bedankt iedereen voor de inzet. Ondertussen is een werkgroep bezig met de voorbereiding van de 41e zomerse foto-wandel-zoektocht tijdens de vakantiemaanden. Tot dan!

Enkele sfeerbeelden.