Wintervuur: geslaagd

Dank zij de samenwerking van de Tildonkse verenigingen, onder impuls van Landelijke Gilde, was dit een zeer geslaagde eerste editie van “WINTERVUUR” en meteen de vervanging van de vroegere kerstboomverbranding.

In de voorbereidende vergaderingen, onder leiding van Ludo en Ingrid, tekenden alle deelnemende verenigingen in voor elk hun aandeel in het opzet: een ontmoetingsmoment maken voor alle inwoners van Tildonk en omstreken. En de plaats van afspraak: de nieuw aangelegde tuin en zaal FAMILIA.

Reeds vroeg in de morgen van 28 januari was er veel drukte in de tuin en zaal.
Het versieren en creëren van een gezellige plaats waar kinderen en volwassenen welkom waren om het nieuwe jaar te vieren. En dat mocht ook wel na de Coronaperiode. Iedereen had nood om terug eens buiten te komen en elkaar te zien en spreken.

Om 17 uur gingen de deuren open … en het was bang afwachten: zou er wel volk op afkomen?

Maar nee, vanaf het begin uur was het een komen en gaan van alle leeftijden: jonge gezinnen met kinderen, de vroegere deelnemers aan de kerstboomverbranding, de senioren, de leden van de verenigingen met familie, vrienden en kennissen… iedereen wilde er bij zijn.
Een stroom van mensen gedurende de hele zaterdagavond.

De mooi versierde zaal met veel lichtjes, struiken en allerlei winterse attributen zorgden voor een warme en gezellige sfeer. Aan de verkoopkraampjes (eten, drinken en ook lentebloemen) had iedere deelnemende vereniging wat te bieden (zie de foto’s) en ondertussen speelden de kinderen in de tuin (verstoppertje, dansen, springen, … “ketnettertjes” in spe) . De BBQ draaide op volle toeren.

Ondanks het aanvullen van de voorraden, was alles uitverkocht. Maar er was nog voldoende allerlei soorten drank om alles door te spoelen. Tildonk op zijn best: een levendige warme gemeenschap.

Zondag en maandag: alles nog opruimen en kuisen en met veel voldoening terugkijken op een mooie zaterdagavond.

Een geslaagde eerste editie van Wintervuur !
Na een evaluatie (begin maart) wordt uitgekeken naar de editie 2024.
Noteer alvast de laatste zaterdag van januari in je agenda.

De opbrengst van Wintervuur gaat naar de verdere uitbouw van tuin en zaal Familia (www.familiatildonk.be).

Met dank aan alle medewerkers van Landelijke Gilde, Ferm, Samana, KWB, KLJ, Familia, Parochieploeg en Kerkteam Sint Jan, Toeterdonk, Tildonk Bloemendorp en Tilloenk Leeft.
Samenwerking loont!