Kerstboomverbranding

Vrijdag klonk het weerbericht niet bijzonder goed: sneeuwregen en-buien over het ganse land met temperaturen rond het vriespunt.

Zaterdag 8u30 : de wegen en het gras liggen er licht besneeuwd bij. Het heeft ook geregend en daarmee lag het terrein achter Klein Eikeblok er allesbehalve goed bij. Maar een ploeg van bestuursleden en medewerkers stonden klaar om aan de opbouw te beginnen: grote tenten rechtzetten, houten vloeren leggen, elektrische kabels aanvoeren, ….en uiteraard de stapel kerstbomen zodanig stapelen dat hij rustig maar stevig kan branden (een kunststuk).
Kortom van nul beginnen om een feestterrein in volle wintertijd op te bouwen. Geen sinecure.

Zaterdag 18u30: de eerste bezoekers arriveren – jonge gezinnen met kinderen willen wel eens meemaken wat dit is. Rond 19u konden meer dan 150 bezoekers de inspanningen van onze gilde waarderen om op een originele manier nieuwjaarswensen uit te wisselen. Ondertussen was de catering in volle gang: een winterse barbecue, pompoensoep van eigen bodem, alle koude en warme aanbevolen dranken.

Zaterdag 19u15 : Na een warm welkomwoord van de voorzitter, kon hij met een kleine vlammenwerper het vuur aansteken. Het begon traag, maar gestadig groeide het vuur en gaf een feest van vuur en gensters, waar alle aanwezigen lange tijd geboeid naar konden blijven kijken. 

Zaterdag 22u30: Het opruimen kan beginnen – alles terug afbreken en opbergen tot de volgende activiteit. En het begon licht te vriezen. Doorbijten noemen ze dat.

Zondag 1u30: de laatste materiaalwagens worden van het veld gesleept. Een grote activiteit is voorbij. Moe gewerkt – het is goed geweest. Met dank aan alle medewerkers (voor en achter de schermen). Maar graag zouden we dit feest verder willen uitbouwen als een sterk verbindend element in onze leefgemeenschap. We kunnen dit niet alleen. Daarvoor willen we voor volgende editie een sterk appel doen op medewerkers (zowel van binnen als van buiten Landelijke Gilde).

 Neem ook een kijkje in ons fotoalbum.