Landelijke Gilde zet zijn vrijwilligers in het zonnetje

In 2019 bestaat de Landelijke Gilde 125 jaar. En dat vieren we op verschillende manieren.
Een goede gelegenheid om al zijn bestuursleden, medewerkende leden en allen die op een of andere meewerken aan de activiteiten van de LG, te trakteren op een zomer BBQ in de tuin van de pastorie in Tildonk.

Het ganse bestuur was op zaterdag 24 augustus druk in de weer om alles klaar te maken. In de voormiddag de tent en de tafels klaarzetten. En met een zomers bloemetje op tafel. Bij de LG weten ze hoe ze een activiteit op een sobere feestelijke manier moeten aankleden. En achter de schermen werden het aperitief en de gerechten klaargemaakt. Het was heel lekker !

En daarbij mochten we ook op de volle steun van ons nieuw bestuurslid Ingrid rekenen. Welkom …en de deur voor nieuwe bestuursleden (M/V) staat wijd open.

Rond 15 u kwamen de eerste vrijwilligers toe en konden ze al genieten van een niet-alcoholisch apéritiefdrankje of een drankje met iets meer in. Uiteraard alles in een ontspannen sfeer : er lustig op klinken en een gelegenheid om bij te praten.
Tegen 17u was de BBQ klaar om te starten met de meer dan 45 vrijwilligers: lekkere groenten uit eigen tuin en vlees-en vishapjes op de rooster. Doorspoelen kon met water , bier of een zomers wijntje. Alles met mate(n). En tegen de avond kwam de ijskar nog langs. Een ijshoorntje gaat er nog altijd in.

De LG dankt graag alle bestuursleden, meewerkende leden en de vele helpers. Wij hopen ook in de toekomst een beroep te kunnen blijven doen op hun onbaatzuchtige medewerking. Elk op zijn manier, zodat de plaatselijke gemeenschap een levendige leefomgeving kan blijven.
Zo viert LG de inzet van velen. Bedankt iedereen die er bij was. En voor de (toevallige) afwezigen ook dank voor hun blijvende inzet voor en achter de schermen. Het was een deugddoende warme zomerdag.