Tildonk Bloemendorp 2018

Na de lange hete droge zomer werden de meer dan 85 deelnemers aan Tildonk Bloemendorp, dat gesteund wordt door Landelijke Gilde, KVLV en KWB,  uitgenodigd in de tuin van de pastorie op zondag 14 oktober.

Het werd een gezellige bedoening: op eigen kracht een klein feestje organiseren mocht wel. Rond 10u werd begonnen met de voorbereiding. Alles klaar zetten : sobere dranken en een hapje om te knabbelen of een zoet koekje.

Tussen 14 en 15u kwamen de deelnemers en een aantal toevallige passanten een kijkje nemen. Zo konden ze de fotoreeks bekijken van alle tuinen / voorgevels. Een mooie reeks ! Inspiratie voor iedereen die bloemen en planten in de tuin belangrijk vinden.

Ook de gedichten van de zes “schrijvelaars” waren te lezen en te bekijken. Het thema was: geuren (en kleuren) in de tuin. Zij ontvingen de bundel gedichten als dank voor hun bijdrage.

Rond 15u werden de winnaars bekendgemaakt: Annick Blomme (Terbankstraat), Engelborghs-Verhoeven (Eikeblok), Kimps (Kouterstraat), Moo Laforce (Kapelleweg) en Lembreght-Neefs (Mortelstraat) mochten een prijs in ontvangst nemen. In feite waren alle deelnemers winnaar. Want zij maken , ieder op zijn eigen manier, Tildonk mee mooier. En iedereen mocht de nieuwe tegel mee naar huis nemen.

Na de afsluiting konden de deelnemers nog een kijkje gaan nemen in de Nieuwe Kloostertuin voor het Oogstfeest. Weliswaar een kleinere editie dan de vorige jaren, daar ze geen beroep konden doen op overkoepelende organisaties Dijleland en KVLV. Er kwam veel volk kijken en kopen bij de ambachtelijke standhouders.

Een dubbelslag met schitterend najaarsweer. Meer moet dat niet zijn. Maar het geeft veel voldoening en verbondenheid tussen mensen in onze lokale gemeenschap.
En de nieuwe werkgroep TB heeft meteen een stuk nieuwe dynamiek gevonden om er mee door te gaan.

Bekijk hier enkele sfeerbeelden.