36e zoektocht

Op 1 mei begon de zoektocht. Drie ‘musketiers’ René, Paul en Fred, samen met fotograaf Maarten gingen op stap om foto’s te nemen op de uitgestippelde route. Het was een koele dag, maar een erg inspiratievolle tocht, waarbij een aantal interessante plekjes werden gevonden.

Speciaal werd aandacht besteed aan pastoor Lambertz en het 200 jarig bestaan van  de scholen van de ursulinen van Tildonk. Een uitgebreide verkenning van het kloosterpark en dan verder het dorp in. Het is met nieuwe en andere ogen kijken naar de troeven die Tildonk als “ landelijk”  dorp te bieden heeft.

En tijdens de lange hete zomer gingen een 200-tal “speurders” op tocht, gesteund door heel wat vrienden en familieleden. Zo is dit een uitgelezen vakantie-activiteit. Zeker voor (jonge) gezinnen met(klein) kinderen. Een stukje geschiedenis, een stukje natuur en mensen onderweg leren kennen. Het zit er allemaal in. Stap je volgend jaar ook mee? En als je wil meewerken aan de voorbereiding van de zoektocht, graag een mailtje naar  info@lgtildonk.be.

De prijsuitreiking was op zaterdag 15 september in zaal Familia: een gezellige avond voor de 145 deelnemers die hun formulier terug binnenbrachten. Ongeveer de helft uit Tildonk en de andere helft uit andere(deel) gemeenten. Na de antwoorden op de vragen, werd de schiftingsvraag opgelost. Het totale gewicht van de inhoud was 1662 gram. En zo konden de winnaars aangeduid worden:  Imbrechts Tilly, Goovaerts Roger en Hebbelynck Caroline bezetten de eerste drie plaatsen. Maar uiteindelijk waren alle deelnemers winnaar. Want Iedereen kon een mooie prijs uitkiezen.

  

Bekijjk ook de foto's