Feest Landelijke Gilde Tildonk

Het was een frisse morgen op zondag 18 februari in Tildonk.

De bestuursleden waren druk in de weer om de zaal te schikken en de keuken voor te bereiden, want tegen de middag moest alles klaar staan.

In de viering van 11uur hebben we gebeden voor de overleden leden , familieleden en vrienden van LG. En het thema van de viering sloot naadloos aan bij de opdracht van de landelijke gilde over de hele wereld. Mensen op het platteland , die zorgen voor voedsel en (zeker het herstellen van) verbondenheid in hun leefgemeenschap. Het verhaal van God met Noah – zijn de tekenen van deze tijd soms ook geen zondvloed? En de regenboog het symbool van “dat nooit meer”.

Tegen 12uur kwamen de mensen toe voor de receptie : gezellig aan tafel gaan zitten met een lekker aperitiefje (ook alcoholvrij kon zeker). Na het welkomstwoord van René , onze voorzitter en het gebed door pastoor Nikita kon het feestmaal beginnen. Een heuse menu met alles erop en eraan, met Rik en zijn helpers aan de werktafel.

Met goedgekozen liedjes konden Hanna en Pieter er de schwung inkrijgen: mooie en krachtige liedjes die aansloten bij de leefwereld van de aanwezigen: een vleugje nostalgie, een streepje kleinkunst, een beetje populaire deuntjes, actieve meezingers…een sfeervolle keuze.

Na de feestmaaltijd stond er onverwacht nog een apart woordje van de voorzitter op het programma: Fred is in 2018 reeds 40 jaar actief in de Landelijke Gilde. Met een berg aan ervaringen en kennis van de meest recente geschiedenis in goede en kwade dagen. Met een passend geschenk voor Fred en Lut waardeert de LG die inzet (voor en achter de schermen).
En die inzet van veel mensen zal nodig blijven: in 2019 bestaat de Landelijke Gilde 125 jaar – een jubileum om er zeker wat bijzondere activiteiten van te maken. Wie ideeën heeft en graag wil meehelpen, steeds welkom.

Op het einde van het feest was er de traditionele tombola ten voordele van project Gambia. En met een koffie en een koekje als afsluiter. En tijd om nog na te praten. En nadien de klus voor de bestuursleden en helpers: alles opruimen. Bedankt.

Onze volgende activiteiten zijn: denderavond op 24 maart, ontbijt en wandeling op 6 mei, de zoektocht vanaf 23 juni . En de viering van 200jaar pastoor Lambertz op 24 juni, waar LG zal aan meewerken.