Kerstboomverbranding : een verbindende activiteit in Tildonk

Met meer dan 150 aanwezigen op zaterdag 13 januari stonden ze rond het vuur: kinderen en volwassenen keken gefascineerd naar het laaiende en intens warme vuur. Vele kerstbomen aangebracht door de inwoners van Haacht: via de gemeentediensten of persoonlijk gebracht.

Het werd een grote stapel, die op vrijdag reeds werd aangelegd door een 6-tal medewerkers. En zaterdag werden dan de tenten gezet en de catering (winterBBQ, pompoensoep en dranken allerhande)in orde gebracht. Weeral een ploeg van 20 medewerkers. Samenwerken en inzet voor een concrete activiteit loont. Het doet deugd. Daarom aan alle medewerkers: dank je wel!

Rond 19u15 op zaterdag was hét moment suprême: René en Paul hadden de eer om het vuur in de kerstbomen te ontsteken. Eerst wat aarzelend en dan opeens een heuse rookwolk en nadien een machtig vuur: groot, vol gensters, gloed en warmte. Bewondering alom. Om stil van te worden.

Er was dé warmte die mensen verbindt: samenkomen rond een gewoon gebeuren – kans om wensen over te maken, aan elkaar de verhalen van het voorbije jaar te vertellen en plannen te maken voor het nieuwe jaar. Het is een jaar afsluiten en een nieuw jaar alle kansen geven om er iets moois van te maken. Elkaar een goede gezondheid wensen en ruimte laten voor verbindende contacten, waar onze samenleving zo nood aan heeft. Zeker geslaagd!

Rond middernacht , het werd al koud, was alles weer opgeruimd en konden de bestuursleden en de medewerkers van de Landelijke Gilde van een zeer geslaagde activiteit spreken. Wie volgend jaar wil meewerken, graag een seintje via e-mail: info@lgtildonk.be.

Bekijk ook de foto's.