Oogstfeest in Tildonk

15 oktober2017. De warmste oktoberdag : het kon niet beter zijn voor het Oogstfeest in Tildonk.

Een belevingsmarkt met een ruime regionale uitstraling, waar verschillende verenigingen van Tildonk aanwezig waren: Tildonk Bloemendorp, de Nieuwe Kloostertuin en Landelijke Gilde hadden elk hun eigen mooie stand. En uiteraard ook de ambachtelijk- en landbouw- en tuinbouwbedrijven die hun producten presenteerden en tevens allerhande natuurverenigingen waren present. En de appelpers was ook weer aanwezig.  En een massa volk ! Met de huifkar kon een ritje gemaakt worden door Tildonk.

Tildonk Bloemendorp

Voor de prijsuitreiking van de actie “Tildonk mee mooier maken” werd een toffe stand opgebouwd.

Met foto’s van alle deelnemende tuinen (meer dan 90 inwoners hebben meegedaan), een eigen stand met een rad van fortuin, verkoop van cupcakes, gedichten van Tildonkse poëten, brochures en een mooie tegel 2017. De winnaar voor de mooiste voortuin was Rita Van Campenhout (Cauberg).

Graag danken we alle deelnemers en helpers. 

En in 2018 kan je inschrijven op de plantenruilbeurs van KVLV of bij een van de leden van de werkgroep : Ruth Armano, Inge Wolfs, Hilde Maenen,Inge Claessens,  Paula Van Kerckhoven en Fred Timmermans.

PIMP ook je voortuin in 2018 en begin er de volgende dagen aan, want de natuur werkt het ganse jaar door.  Het resultaat zie je dan zeker in de lente en de zomer.  Tildonk mooier maken en anderen ook laten meegenieten.

Landelijke Gilde

Landelijke Gilde Tildonk had gezorgd voor een eigen oranje stand met een power point presentatie over de werking van de LG zelf.

De ballonnen die de feestmarkt kleurden vonden  vele kinderhandjes. En tussendoor werden wat folders verdeeld en mensen aangesproken om lid of medewerker te worden. Een actieve aanwezigheid.

Ook kon men deelnemen aan twee wedstrijden: een ballon opblazen of flessen vissen. Allebei met als inzet : een gratis lidmaatschap LG voor 2018.

De nieuwe kloostertuin

Reeds verschillende jaren is een actieve groep bezig om de kloostertuin van vroeger terug nieuw leven in te blazen. En met succes: ze konden heel wat van hun oogst delen en zelf gewonnen zaden aanbieden. En je kon er niet naast kijken: alle medewerkers met een groene T-shirt met het beeld van de vroegere tuinier van het klooster. Hoe verleden en toekomst zich op die manier samen vinden. Voortdoen en veel succes. Tijdens de werkdagen (zie website) kan je appelsap aankopen, als steun voor de werking.

 

Het OOGSTFEEST 2017 was een voltreffer. En er werd volop genoten van al het mooie dat de natuur kan bieden. En samen genieten en mensen ontmoeten: het deed deugd. 

Een promotie voor Tildonk en zijn landelijk karakter in een wijde omgeving.

 Bekijk ook enkele foto's in het fotoalbum.